Duurzaamheid

Duurzaamheid wordt over het algemeen gedefinieerd als: “ontwikkeling die voldoet aan de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen” (WCED, 1987, blz. 15). Hierbij wordt vaak de ‘triple bottom line‘ (planet, people en profit) van Elkington (1998) aangehaald. Dat betekent dat duurzaamheid een balans is tussen sociale consequenties, ecologische gevolgen en economische rentabiliteit.

Sociale aspecten

De sociale aspecten zijn op deze website vertaald in webtoegankelijkheid zodat de website door zo veel mogelijk mensen te benaderen is. Dit is tweeledig aangepakt. Ten eerste is de website is geoptimaliseerd met behulp van WAVE waardoor de toegankelijkheid is verbeterd en gecontroleerd met Lighthouse. Ten tweede is deze website geoptimaliseerd voor snelheid (pagespeed) waardoor is deze benaderbaar met een langzame internetverbinding.

TestsiteOnderdeelDesktopMobiel (AMP)
PingdomScore:87/10080/100
Loadtime:689 ms312 ms
LighthousePagespeed:93/10094/100
Accessibility:100/100100/100
Testdatum: 6 januari 2020. Getest met Pingdom (test from London) en Lighthouse versie 6.3.0

Milieuaspecten

De milieuaspecten zijn vertaald naar duurzame webhosting bij YourHosting hierdoor wordt deze ‘groene’ website CO2-neutraal gehost met hernieuwbare energie.

Economische aspecten

Bij de economische aspecten gaat het om er een balans is tussen alle drie de aspecten van de triple bottom line. De meeste maatregelen kosten tijd om te onderzoeken, toe te passen en te onderhouden. Daar staat tegenover dat het voordelen oplevert: meer potentiële mensen die mijn website kunnen bereiken; betere zichtbaarheid in zoekmachines en een snellere website.

Voor vragen of feedback kunt u altijd contact met mij opnemen.